onsdag 3 juli 2013

Skattemedel som riskkapital

Kommunalrådet Ceder (s) i Lindesberg är beredd att trotsa kommunallagen för att kunna spela med medborgarnas skattemedel. Pengar som ska gå till skola, vård och omsorg vill han nu istället ska bli riskkapital.
I Örebro kommun skapar den styrande majoriteten (s-kd-c) kommunala bolag i en rasande fart med örebroarnas skattemedel. Sammanträdena i kommunfullmäktige tenderar numera att mer likna bolagssammanträde mer än ett sammanträde i kommunen. Diskussionerna om lån och ekonomiska satsning i vindkraftverk och biogasverk tar mer tid och kraft än diskussionerna om kommunens kärnverksamhet, skola - vård - omsorg. Och inom de områdena finns verkligen anledning att diskutera!
Lindesbergs kommun, eller rättare de styrande socialdemokraterna, tar det kommunala bolagsbildandet till en högre nivå. Nu vill man agera som risk-kapitalister för att “rädda livet på landet”.
Som liberal litar jag på det privata näringslivets möjlighet att skapa och utveckla verksamheter. Vad kommunen kan/ska göra är att bli en bra, långsiktig och trogen kund så att den lokala marknaden stärks. Skattemedel ska inte satsas i riskfyllda och osäkra projekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar