tisdag 2 april 2013

Puedo ser yo mismo

Den styrande majoriteten litar inte på att det privata näringslivet klarar något, därför måste man skapa ett bolag för varje nytt behov.
Det började med att kommunen ville köpa grön el och vips skapade man ett kommunalt vindkraftsbolag tillsammans med Kumla.
Sedan behöver man köpa mer biogas till sina bussar och bilar och vips köper man in sig i det av Karlskoga kommun ägda gasbolaget.
Nu inser man att det saknas parkeringsplatser i Örebro centrala delar och givetvis ska det lösas med ett nytt kommunalt bolag, hur nu det skapar fler parkeringsplatser?

Den styrande majoritetens misstro till det privata näringslivet lyser igenom i fråga efter fråga och det visar sig även i de mätningar Svenskt Näringsliv gör om företagsklimatet i kommunen. Den sjunkande förtroendet från näringslivet är talande.
Att det är det privata näringslivets och dina och mina skattepengar som skapar förutsättningar för de styrande politikernas lek som styrelseproffs i en rad kommunala bolag är en annan sak. Problemet är bara att efter ett tag har de kommunala bolagen trängt undan de privata, som måste generera vinst för att kunna överleva.
Då får man tro på Perpetuum Mobile där de nu kommunanställdas i de olika bolagen skatt ska räcka till allt. Det finns länder som provat den modellen men det blev inget bra. Även en perpetuum mobile måste få tillskott av energi.

(rubriken är ett uttryck som vår då spansktalande dotter använde och betyder "jag kan själv")

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar