söndag 11 november 2012

Vad är bäst för Ånnaboda?

Den nuvarande majoriteten i Örebro har nu visat vad agendan var från början när man saboterade Storstenshöjden ABs vilja att förvärva skidbacken Storstenshöjden. Nu ska skidbacken ingå i paket tillsammans med Kilsbergens Konferens & Lodge AB, campingen och stugbyn. Kanske för att göra paketet smakligare, kanske för att få med mer mark i försäljningen.
Jag är nyfiken på varför någon/några skulle vilja köpa om det inte är för att kunna exploatera ett större markområde och sedan sälja delarna till ett bra pris.

För att få de olika verksamheterna att kunna generera vinst tror jag att det måste vara fler olika entreprenörer, var och en duktig på sin del men som också inser värdet av att samarbeta.
Den viktigaste förutsättningen är dock att kommunalråden och politikerna drar tillbaka sina kladdiga fingrar ur syltburkarna och låter näringslivet sköta verksamheten.
Det är viss skillnad på en enskild entreprenör som ska leva på sin verksamhet och kommunen som har “obegränsat” med skattekronor att pumpa in i verksamheten.

Jag hoppas för bygdens bästa att kommunalrådet Björn Sundin tar sitt förnuft till fånga och inser att duktiga entreprenörer inte växer på träd och att politiker inte ska leka företagare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar