torsdag 30 augusti 2012

Pengakris eller inte?

Jag tänker inte så fort, allrahelst när jag letar efter den röda tråden för att förstå vad som händer och vad som menas.
Som nu det massiva kommunala stödet till en av Örebros fotbollslag. 1,3 miljoner kronor på ett bräde bara för att klara sin verksamhet detta år! En förmildrande anledning kan ju vara att det är ett stöd till damidrotten för att öka jämlikheten. Men det var samma situation förra året och risken är nog stor att vi ser samma behov 2013.
Men varför detta lag? Vi har haft andra elitlag i Örebro som inte fått samma massiva stöd när ekonomin inte gått ihop, de har fått börja om i en lägre serie och på egen hand sanera sin ekonomi.
Problemet är att jag inte har något emot att kommunen stödjer idrotten och föreningslivet. Det kan ses som en investering i framtiden om våra ungdomar får hjälp till en meningsfull fritid och elitidrotten har ett marknadsvärde.
Men i nuläget blir det lite knepigt. Stora prutningar och köp/anställningsstopp i skolan samtidigt som det finns ekonomiska medel att rädda elitklubbar och satsa på skid-SM. Eliten (vissa) går före investeringar i våra ungdomars (och vår) framtid genom en bra skola och bra fritidsaktiviteter.
Jag funderar fortfarande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar