söndag 26 februari 2012

Örebros arbete med näringslivet

Kommer hem från London och läser ifatt Nerikes Allehanda. Ser att Magnus Lagergren (kd), som arbetat på Örebro kommuns Näringslivs-kontor senaste året skrivit om kommunens kommande näringslivs-politik. Kommunen har anlitat en extern expert för att utreda hur den nya organisationen ska se ut. Nu är rapporten på "G" och personalen på Näringslivs-kontoret har inte varit med på tåget, om detta handlar Magnus Lagergrens inlaga.

Detta är den andra större förändringen av organisationen som kommunens majoritet (S+C+KD) sätter i verket utan att alla är med. Förra gången var det Wadköpings UtbildningsCenter WUC som (enligt majoriteten) ska läggas ner. Här protesterar KD:s representant i nämnden. KD har medlemmar som arbetar på skolan och borde känna till verksamheten väl. Skolan är dock (s) område och kommunikationsmissarna inom majoriteten kan kanske förklaras.
Märkligare då med näringslivs-politiken som leds av KD:s kommunalråd. Här borde kommunikationen fungera och kunskapen om Näringslivs-kontorets verksamhet vara lättillgänglig.

För oss i Folkpartiet Liberalerna är företagen och kommunens politik för näringslivet för viktig för att "slarvas bort" i en utredning som tydligen inte har kontakt med nuvarande verksamhet på vårt Näringslivskontor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar