lördag 24 september 2011

Ånnaboda och kommunen

Nu har kommunens "starka man" (Björn Sundin) varit ute och tyckt till, denna gång om Ånnaboda konferens & Lodge. Vid förra valet 2006 lovade kommunen att gå ur Ånnaboda då det inte var (och är) en kommunal kärnverksamhet att konkurrera med det privata näringslivet. Av olika anledningar, varav den viktigaste förmodligen var att anläggningen aldrig gått med vinst, blev inte försäljningen genomförd.
Som konferensanläggningen är den felbyggd, främst avsaknaden av hotellrum men så byggdes den inte heller för konferenser från början. Det var ett matställe för det rörliga friluftslivet, och när kommunen kompletterade med övernattningsmöjligheter var det 4-bäddsrum för idrottsklubbar.
Hur som helst, nu är det en konferensanläggning som inte "hänger ihop" och som förmodligen kräver stora investeringar och en driftig entreprenör för att bli vad man en gång tänkte.
Men kommunen ska inte driva konferensanläggningar med skattebetalarnas pengar. Det är ingen kommunal kärnverksamhet och dessutom konkurrerar man med sina kunder, det privata näringslivet. Och jag tror inte Björn Sundin eller någon annan behöver vara rädd för att inte även i fortsättningen kunna bada i sjön eller kava runt i skidspåren. Det är nämligen inte Ånnaboda Konferens & Lodge som driver den verksamheten, den sköter idag och i framtiden kommunen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar