fredag 22 juli 2011

Mer till föreningarna!

I NA 21/7 presenterar den nya majoriteten ytterligare förslag på vart man kan lägga pengar utan att man egentligen har dem i plånboken. Denna gång är det föreningslivet som ska få mer, bra men är det egentligen pengar som saknas? Under förra mandatperioden förhandlade dåvarande majoriteten fram ett samarbetsavtal med föreningslivet i Örebro. Ett avtal som är början på att de styrande nu börjat visa föreningslivet och det civila samhället den respekt de så väl är värda. Jag tror att det är respekt som ska ökas i första hand, inte pengar som ännu inte finns.

Vid kommunfullmäktiges sammanträde i juni presenterade den nya majoriteten vid sittande bord en "budget" som bestod av ett antal ökningar och satsningar nedtecknade på ett A4-ark. Här saknades dock flera utlovade satsningar som t ex Rudbecksskolan. För mig är det omöjligt att på så lösa boliner ta ansvar för kommunens ekonomi. Med tanka på euro-ländernas och USA:s ekonomiska problem bör man nog ligga lite lågt med satsningar som radikalt ökar driftskostnaderna.
Sedan får den nya majoriteten tycka synd om sig själva och skylla på oppositionen att inte deras "budget" gick igenom.
Jag kan lova att jag kommer att fortsätta bevaka den ekonomiska utvecklingen i kommunen. Ska bli intressant att se hur man t ex löser Rudbecksskolan när flertalet kommuner och gymnasielärare i Sverige noterar att antalet elever minskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar