torsdag 19 maj 2011

Livet efter valet

Nu är det bekräftat, länsstyrelsen har räknat färdigt och blocket (s) och (v) fick 32 mandat. För att få majoritet krävs 33 mandat, så nu måste det förhandlas eller regeras i minoritet. Vi får avvakta ett tag till. Den 22 juni har kommunfullmäktige sammanträde och ska då (förhoppningsvis) fastställa ledamöter i alla nämnder.

Livet i Tysslinge går vidare trots allt, nu söker vi en projektledare till vårt stora Leader-projekt för att utveckla näringsliv - boende - turism i området. Vårt mål är att få igång verksamheten i höst.

Då är det värre med Storstenshöjden och en försenad vattendom. Som det nu ser ut kommer inget besked om ny vattendom förrän till hösten/förvintern. Det innebär förmodligen att köpekontraktet inte kommer att fullföljas. I värsta fall står Örebro med en skidbacke utan verksamhet och entreprenör och ännu en säsong är förlorad.
Den nya ledningen i kommunen är ju inte kända för att lita på privata utövare, så i sämsta fall kan vi få en av kommunen driven backe igen. Undrar vad Svenskt Näringsliv och Företagarna tycker om det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar