tisdag 11 januari 2011

Vad är alternativet?

Då och då dyker det upp insändare i vår lokala tidning (NA) som gör sig lustiga över politikerna. Nu senast var det en som undrade varför de inte satt på Rådhuset när han ringde. Andra gånger har de frågat varför vi politiker aldrig är ute i samhället.

I Örebro är det inte många som lever på sitt politiska engagemang. Däremot finns det en massa människor som lägger ner en stor del av sin fritid på att läsa in handlingar, träffa folk, skriva motioner och inlägg, delta i diskussioner och sammanträden mm mot en symbolisk ekonomisk ersättning. Lönen för oss fritidspolitiker är istället att få se våra visioner anammas av fler och bli verklighet.

När jag hör/läser dessa gliringar mot politiker brukar jag fråga: vilket är alternativet? Vilket samhällssystem vill dessa människor ha istället.
I min värld är en demokrati ett samhälle där den enskilda individen själv väljer vilket alternativ som passar, förutsatt att det inte påverkar någon annan negativt. Det är det samhället jag vill arbeta för att förverkliga. Vilket är ditt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar