söndag 2 januari 2011

Al-Risalahs julgåva till politikerna i Örebro

Häromdagen gjorde SR Örebro stort nummer av att Johan Åqvist (FP) inte ville ta emot blommor från ett religiöst samfund med motiveringen att Johan villa stå fri i sina framtida politiska beslut.
Det har under året varit en stor artikelserie i Nerikes Allehanda om mutor och bestickningar inom kommunens fastighetsavdelning KFÖ. Detta har lett till utredningar och en ny policy för kommunens anställda när det gäller bjudningar mm. Nu råder närmast nolltolerans.
Mot denna bakgrund tycker jag det är mer förvånande att det var 21 andra politiker som tyckte det var OK att ta emot gåvan. Hur har dessa personer valts ut och vilka var de? Till saken hör att Al-Risalah driver ett antal skolor i kommunen och Johan Åqvist är ordförande i en av skolnämnderna.
Jag tycker inte att Al-Risalah borde vara förvånade eller upprörda över att det finns människor som står upp för de regler som skapats och försöker driva sin verksamhet utan otillbörlig påverkan.
Lite märkligt är det också att 2010 års stora nyhet med mutor inom KFÖ gått SR Örebro förbi obemärkt.

1 kommentar:

  1. Hej Larz,

    SR Örebro har rapporterat om mutorna inom KFÖ. Inte i samma grad som NA, men dock. / Jonas Edlund, nyhetschef Sveriges Radio Örebro.

    SvaraRadera