fredag 21 maj 2010

Tankar medan åskan mullrar

I går var vi på landet isolerade, det var självvalt, eftersom åskan mullrade. Med alla långa ledningar är TV och bredband normalt nedkopplade och sladdar utdragna så här års. Det blev en kväll tillsammans med en massa olästa tidningar och den batteridrivna datorn. Och nästan avundsjuka tankar på alla som bor i sta´n och inte upplever ovädren lika påtagligt.
Så meddelade lokalradion i morse att 100 000 invånare i Örebro varit utan vatten eftersom åskan slagit ut elektroniken i vattenverket. Dessutom flödade vattnet på gator och torg. Så varför vara avundsjuk?

Igår kväll hade vi ett arbetsmöte för att gå igenom och skriva ett remissvar på "Miljöprogram för Örebro kommun". Återigen får man intrycket av att områdena utanför centralorten enbart är till för rekreation. Tur att vi är några envisa som bor kvar och ser till att rekreationsområdet förblir sådant att det även i framtiden kan användas för rekreation.
Dessutom får vi kämpa för att det ska finnas möjligheter för att kunna leva och bo där. Där kämpar vi med pennan som svärd mot kvardröjande fördomar om livet på landet och en förhoppning om att alla ska kunna åka buss eftersom bilen är en stor miljöbov. Jag som trodde att det var bränslet som var problemet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar