tisdag 9 mars 2010

Tysslinge Turism!


I går träffades arbetsgruppen Tysslinge Turism för att fila på ansökan till Leader Mellansjölandet, vi ser nu en möjlighet att kunna få igång vår utredning före sommaren. Alla är skönt positiva och ser fram mot något stort!
Idag var jag först på Länstyrelsens Råd för landsbygdsutveckling och noterade ännu fler möjligheter att fullborda våra visioner om ett blomstande Tysslinge med intressanta upplevelser för alla. Och en möjlighet att konna leva och bo här.

Eftermiddagen hade vi möte i Lokala nämnden, denna gång var vi i Granhammar och studerade osttillverkning, mest spännande var nog ändå provsmakningen. Häftigt att man kan göra så mycket god ost i en gammal lada! Mötet i övrigt präglades i vanlig ordning av stor öppenhet och stor vilja att ventilera stora som små frågor. Fast någon egentlig debatt blir det sällan, mer små justeringar. Men så är vi nog Örebro kommuns effektivaste nämnd. Att vi har den effektivaste förvaltningen har jag ju redan berättat om.

Vad är då "Tysslinge Turism" ?
I min vision finns det i Tysslinge ett center som fungerar som spindeln i nätet. Hit ska våra gäster kunna vända sig med frågor, förslag och önskemål och få besked. I Tysslinge finns flera olika B&B, gärna med lite olika inriktningar. Det finns även plats för husbilar, bungalows i Storstenshöjdens backar och hotell i Kilsbergen. Våra restauranger har uppgraderats och serverar gourmetmiddagar med råvaror från bygden. Alla våra fina gallerier, som visar upp sig på Tysslingedagen, fortsätter att ha öppet under större delen av sommaren, gärna kompletterat med kaffeservering. Rid- och cykelleder finns nu utritade på kartorna och cyklar kan man hyra på fler olika ställen i bygden. För de mer äventyrliga finns vandringar i Kilsbergen med övernattning i vindskydd och med möjlighet att uppleva både älg och varg. Våra fågelvänner hittar vi vid Tysslingen.

Är du med på tåget? Detta är bara början. Vi har så mycket att visa upp och vara stolta över. Upplevelser som våra innevånare längre söderut bara kan drömma om, eller få uppleva tillsammans med oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar