måndag 24 augusti 2009

Skönt att komma igång igen!

Idag startade dagen med ett frukostmöte med Tysslinge Företagare hos Tant Grön. Det känns skönt att vi kommit så långt med detta projekt. Underbart att så påtagligt känna all energi och framtidstro som finns samlad i denna grupp.

Nu går vi vidare med vår turistsatsning. Målet är att få ett antal gallerier öppna större delen av sommaren, några caféer som bjuder på hembakt, cykelstationer i Rånnesta - Garphyttan - Vintrosa med kommunala fricyklar, ny karta med cykelleder, caféer, matställen, boende mm inmarkerade. Nämnden satsar ekonomiskt för att skapa ett centra som kan vara spindeln i ett nätverk. Till kommande säsong ska det vara igång!

Vårens kalldusch med icke existerande vattendomar och därmed utebliven konstsnö har skakat om oss som bor i Tysslinge. Därför har lokala nämnden tillsammans med Tysslinge Företagare initierat en studie av effekterna om friluftslivet i Ånnaboda försvinner eller minskar. Antalet besökare i området är inte försumbart!

Med på frukostmötet idag var Lanna Lodge, trots att de ligger på fel sida om kommungränsen. Det är så det måste vara när man envisas med att bo och verka på landet. Ett streck på en karta får inte bli ett hinder. Jag är övertygad om att den bro vägverket byggde över motorvägen mellan Tysslinge och Lekeberg / Lanna även ska tolkas symboliskt.

På fredag är det meningen att vi ordföringar inom kommunen ska få förutsättningarna för 2010 års budget presenterad. Förmodligen kommer vår lokala nämnd att ha betydligt mindre ekonomiska möjligheter till utvecklingsåtgärder, men jag känner att vi i år grundat bra och startat fler olika rörelser som kan ge resultat under 2010 tack vare det stora engagemang som finns i bygden. Dessutom kommer fler projekt att vara mogna för Leader ansökningar med EU-medel.

Det ska bli roligt att köra igång på allvar igen efter en sommar som jag fått 2 veckor helt utan dator eller jobb. En vecka i Litauen där Rotary stöder ett barnhem. Här finns engagemang och människokärlek som nästan går att ta på. En vecka i Bosnien, inbjudna av bosniska vänner. Annorlunda och spännande. (jag har skrivit lite om det på http://larzbild.blogspot.com/)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar