tisdag 28 augusti 2018

Den 9 september väljer vi också EUs ministerråd


När vi väljer våra riksdagsledamöter den 9 september så väljer vi samtidigt vilka ministrar som ska representera oss i EU. Det är viktigt att vara medveten om för de är med och lägger förslag till EU kommissionen. De är också med och beslutar om lagstiftning och EUs politik.
Vi Liberaler inser hur viktigt samarbetet i EU är, många liberaler har satt spår i EUs verksamhet.  Marit Paulsen som engagerade sig i vår matproduktion och djurhållning, Cecilia Wikströms viktiga arbete för att få till en vettig asyllagstiftning och inte minst Cecilia Malmström som nu stångas med alla förslag om tullar och nationalistiska tendenser som förekommer idag.
Kommande år (2019) är det val till EU Parlamentet där Sverige har 21 platser. Då väljer vi våra representanter till parlamentet.
I Brüssel är det Kommissionen – Parlamentet – Ministerrådet som i samverkan tar fram och beslutar om olika lagar och regler. Lagar och regler som kommer att gälla även i Sverige.
Därför ska du redan nu tänka efter vilka du väljer in i vår Riksdag och jag föreslår att du väljer ett parti som inser nyttan av att vara medlem i EU, Liberalerna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar