torsdag 7 juni 2018

Naturturism i Örebro kommun


Naturturismen ligger i tiden och nu satsar både Region Örebro län, Örebro kommun och ÖrebroKompaniet för att fler ska hitta vår fina natur. Vi har två välkända fågelsjöar, Sveriges längsta sammanhängande mountainbikeleder, Kilsbergens och Tivedens vildmarker, Hjälmarens skärgård och en massa små fina insjöar att erbjuda.
Alla dessa turister, som förhoppningsvis kommer, behöver hjälp med transporter, någonstans att bo och äta, guidning och olika typer av upplevelser. Och när de åker hem vill de säkert ha med sig en souvenir som minne förutom de fina minnen om god service och trevliga människor som de mött här.
Men är du beredd? Naturturismen är landsbygdens möjlighet att utvecklas, de boendes möjlighet att skapa företag och inkomst. Som grädde på moset kommer våra lokala lanthandlare och bensinstationer att få ökad omsättning och vi boende säkrad service. En ytterligare effekt kan bli att fler ser möjligheten att bo och verka på landet.
Jag kommer att verka för att våra nätverk av företagare tar tag i denna möjlighet, kanske kan vi skapa ett turistnätverk för Örebro kommuns landsbygd. Dessutom kommer jag att verka för att våra skogsägare och jordbrukare kommer med i detta nätverk. Vem vet, kanske skogen blir mer värd som eventscen än träråvara! Och stadsbor får möjlighet att se var och hur maten produceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar