söndag 3 april 2011

Tankar inför valet

Nu är vi igång igen, valen kommer tätt i Örebro. Trots att bara en fjärdedel av Örebro får välja kommer det att avgöras vilket av blocken som får makten. Om det ska vara en vänster som trängtar tillbaka till 68 eller om det ska bli koalitionen som får fortsätta sitt förändringsarbete. Ett arbete som kommer att ge dig som enskild individ rätten att avgöra vem som ska hjälpa dig, rätten att kunna starta eget företag med hushållsnära tjänster eller andra tjänster inom t ex vården.
Vi i Folkpartiet Liberalerna litar nämligen på den enskilda individen. Till motsats från vänstern, som ser jordens befolkning som grupper (grå massa) och där högsta partiledningen vet vad som är bäst för gruppen.

Dagens Godmorgon Världen (P1) rapporterade att t o m Cubas ledning insett att den planstyrda ekonomin spelat ut sin roll. Nu ska företag som inte är ekonomiska kunna göra konkurs, staten säger upp ca 500 000 anställda. Inom den statliga förvaltningen är alla förändringar av ondo.

Den period vi nu upplevt i Örebro, med samverkan mellan de sju partier har inte varit bra för kommunen. Alla kontroversiella frågor läggs undan i väntan på valresultatet. En massa konstiga vallöften sprids av främst (S) som hugger på allt populistiskt, fortfarande vilsna efter det smärtsamma valresultatet i riksdagsvalet.

Till dig som har möjlighet att avgöra vem som ska ha makten och därmed om vi ska titta bakåt eller fortsätta framåt vill jag bara ge rådet, tänk till en extra gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar