tisdag 13 oktober 2009

40 miljoner är ganska mycket pengar

Ishallen i Örebro är gammal och det regnar in, således en skamfläck i Örebros idrottsliv. Nu ska kommunen genom Örebroporten snygga till isladan och täta taket för 40 miljoner kronor. Bra, om det inte vore för att man kan ifrågasätta det vettiga i att placera så stora summor i en gammal anläggning. Dessutom är det redan trångt i området sedan man byggt bostäder på de parkeringar som fanns.

Finns det alternativa lösningar? Tysslinge lokala nämnd har under ett par år lobbat för att det ska byggas en bad- och ishall utanför stadskärnan och gärna ihop med grannkommunen Lekeberg. Men det vet ju alla det är dyrt att bygga bad! I Åseda har man tillsammans med privata intressenter byggt en ny energisnål hall för ca 15 miljoner, i Sveg invigde man ett nytt bad- och idrottshall i våras.

Jag kommer att fortsätta mitt envisa arbete för att hitta energieffektiva lösningar så att det blir möjligt att få ett bad- och ishall även i Tysslinge. Eftersom det bara tar 15 minuter att förflytta sig från Örebro C till Vintrosa kanske även invånarna i Örebro stad kan komma på besök. Det kanske t o m kan vara en lämplig placering för den multiarena som även travsporten är med och arbetar för! Parkeringsytor och bra kommunikationer finns redan och en viss hästvana.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar