fredag 11 september 2009

En kort rapport för vecka 37

I onsdags var det möte med Leader Mellansjölandets LAG (styrelse) i Stenbäcken, långt in i Tivedens trollska skogar. Diskussioner om vårt interna arbete och om konsten att nå ut. Nu blev det väldigt mycket prat och inte så mycket verktyg. Vi från Tysslinge - Axberg var dock ense om att jobba mer praktiskt i vår strävan att "hitta" projekt.
I går var det så höstens första gruppmöte i lokala nämnden. Bland de punkter som diskuterades var nattvandrarnas önskan om ett ekonomiskt bidrag, de har blivit utmanade av ortens ungdomar på paint ball. Jag ser omedelbart möjlighet att koppla ihop detta med Mellansjölandets ungdomssatsning, kan vi vända ett problem till en möjlighet?
Planeringen för vår höstfest "Kulturmörker i Tysslinge" pågår för fullt. Nu är datum spikat, så notera den 14 november, eftermiddag - kväll, i din almanacka. Det kommer att bli en eftermiddag med massor av kultur, både för sinnet och kroppen. Och förhoppningsvis med inslag från olika kulturer.
Vår satsning på turismen tar små steg framåt. Nu börjar vår studie om Ånnaboda / Kilsbergens/Storstenshöjdens betydelse för bygden att vara klar. På tisdag ska vi offentliggöra den. Av vad jag sett finns en del information i den som säkert är nyheter för många. Mer om den senare.
Nu väntar en helg med mycket tid för skogen och naturen tillsammans med familjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar