lördag 20 juni 2009

Midsommartankar från Visby

Firar midsommar i Visby. Ingen riktig "firarhelg" som i Dalarna. Mer lugnet före stormen. Men för oss har det blivit tradition liksom för vårt barnbarn som träffar sina kompisar. Så mycket dans runt majstången blir det inte för den generationen, mer hängande i sitt usiktsträd där de löser världens alla gåtor. Vi äldre var med och premiäröppnade "Kallis" som under vecka 29 har blivit känt som samlingsplats för det "fina folket" från Stockholm.
Jag brukar följa Staffan Wermes blog. Den kommenteras ganska friskt, tyvärr är de flesta anonyma. För oss som skriver bloggar är det inspirerande med kommentarer, det visar att det vi skriver blir läst och berör. Men hur ska man värdera de anonyma inläggen. En del verkar väldigt insatta. Men eftersom man inte kan sätta in inlägget i sitt sammanhang är det svårt att avgöra hur viktigt det är. Det kan vara en aktivitet i eget (sär)intresse eller en del i en större politisk aktivitet. Och hur ska man värdera den senaste politiska aktiviteten från "ilskna hyresgäster" i debatten om att ÖBO ska tillåtas sälja några lägenheter. Anser de som ligger bakom denna aktivitet att de privata hyresgästerna är så mycket sämre än ÖBO? Eller är det en (som oftast) rädsla för en förändring som ligger bakom? Eller är det ett annat, mörkare, politiskt agerande som döljer sig bakom annonsen.
Nu väntar kaffebrickan i trädgården, solen glittrar i havet och Kamprad har just avslutat sitt sommarprogram radions P1. Jag hoppas att solen lyser även över dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar