söndag 12 april 2009

De gör ju inte som vi säger!

Idag var vi ute på promenad för att se hur långt vårblommorna hade kommit. När vi kom fram till vår grusgrop med flera vattensamlingar satt en familj där, förmodligen med saft, kaffe och kakor. Solen sken och det fanns flera vadarfåglar i de olika "sjöarna".
Så tar far i huset fram en fyrhjuling och börjar köra runt på grusgropens alla småvägar. Därefter är det sonens tur, men han är inte så stor så det blir mest lite fram och tillbaka i vattenbrynet tills han fastnar och lugnet återställs.

Nu aktualiseras flera frågor.
Enligt svensk lag är det inte tillåtet att köra med motorfordon utanför allmän väg.
Minderåriga får inte köra motorfordon på icke inhägnat område.
Dessutom har markägaren satt upp skyltar som talar om att det inte är tillåtet att köra motorcykel i området.
Hur ska sonen förstå att det inte är OK att köra med den fina motorcykeln hur som helst när pappa kör som han vill?

Ett annat exempel. Vi har haft stormöte i Garphyttan om "buset", där några ungdomar pekats ut för en massa bus. På stormötet bildades bl a en grupp nattvandrare. Det har efterhand visat sig att flera av de vuxna, som ska vara förebilder för våra unga, inte heller kan vara sams eller lösa sina konflikter utan hårda ord och anklagelser.

Jag har fått lära mig att unga gör inte som vi säger, de gör som vi gör. Det måste vi vuxna ha med oss oavsett om vi har egna barn eller inte. Det är inte barnens fel att det blir "bus"

1 kommentar:

  1. Hej Lars! Ibland är jag inne och tittar i din blogg men det har stått stilla nu ett tag eller hur... Hälsningar Ingela Åqvist, din "gamla" arbetarkompis från EVR-Teknik, Bergman hette jag då.

    SvaraRadera