söndag 29 mars 2009

Åter i Visby efter två hektiska veckor

Var har tiden tagit vägen? Sedan jag satt på biblioteket har det varit en rad möten för politiken; seminarie om vattenplanen, gruppmöte om budget 2010 och diskussion med driftsnämnd Fritid o Turism om skötsel av våra idrottsanläggningar och bad.
För vårt företag har vi haft olika möten om en värmepumpsanlägning som inte går som vi och vår beställare förväntat sig. Trilskande installationer tar mycket energi, både fysiskt och psykiskt.
I torsdag kväll tog vi färjan till Gotland för en blandning av semester och arbete. Här finns spåren fortfarande kvar efter veckans snöoväder som stoppade det mesta av öns trafik. Men våren är på gång och det bekräftas av dagens övergång till sommartid och talgoxarnas vårdrillar utanför fönstret. Vi noterade också säsongens första badare i havet i lördags. Ingen lång simtur men baddräkterna hann bli blöta. Enligt SMHI´s havskartor är det ca 2 grader "varmt" i havet.
Trots rådande konjuktursvacka finns det flera större projekt att räkna och lämna offert på. Det är många kommuner som nu passar på att investera i lägre kommande driftskostnader genom att konvertera till bergvärme.
Kommande vecka är fylld av olika möten och avslutas med vår företagarmässa i Vintrosa centrum på lördag. Förväntningarna är stora och jag hoppas på bra väder och många besökare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar